انواع انبر

انواع انبر و کاربردهای آن‌ها (با راهنمای خرید!)

با استفاده از ابزارآلات دستی می‌توانید کارهای مختلفی از جمله تعمییرات خانگی و محیط کاری را انجام دهید. مهمترین گروه ابزارآلات دستی، انواع انبرها هستند که برای شناخت بهتر آن‌ها، در این مقاله ابزار به بررسی آن‌ها و کاربردهایشان می‌پردازیم. در آخر نیز یک راهنمای خرید را آورده‌ایم تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

فهرست مطالب

انبر چیست؟

انواع انبرها را می‌توانید برای باز و بسته کردن انواع پیچ و مهره در ابعاد و شکل‌های مختلف، بریدن سیم، فرم دادن و قطع کردن فلزات نازک مثل مفتول و موارد مشابه استفاده کنید. این ابزارها با توجه به طراحی و ساختارشان به مدل‌های مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند گه در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع انبر از لحاظ ساختار

  1. انبر دارای فک ثابت: جزء انبرهای ساده هستند که دسته‌ها و یا فک‌های آن با یک پیچ یا نگهدارنده به هم وصل شده و تا حد مشخصی باز می‌شوند.
  2. انبر دارای فک متحرک یا قابلیت تنظیم: دسته‌ها و فک‌های این مدل از انبرها قابل تنظیم هستند. با استفاده از آن‌ها می‌توانید کارهای متنوع‌تری انجام دهید.

انواع انبر از لحاظ شکل ظاهری

انواع انبر بر اساس نوع شکل آن‌ها عبارتند از:

  • مستقیم
  • سر کج
  • فک بلند
  • فک کوتاه
  • چاک‌دار
  • کلگی خاص

1. انبر دست یا انبر دست ترکیبی

متداول‌ترین و شناخته‌شده‌ترین انواع انبر می‌باشد که از دو اهرم ثابت و متصل تشکیل شده است. فک‌های این ابزار دو قسمت شیاردار و تیز دارد که باعث می‌شود سه مکانیزم کاری داشته باشد:

  1. نگه داشتن
  2. باز و بسته کردن
  3. برش، لخت کردن و قطع کردن سیم
انبردست

2. انبر قفلی

یکی از انواع انبرهایی که شکل و طراحی منحصر به‌ فردی دارد: دو دسته و فک متحرک که یکی از آن‌ها را می‌توانید با پیچ یکی دیگر از دسته‌ها تنظیم کنید. فک شیاردار انبر قفلی برای محکم نگه داشتن پیچ و مهره‌های ضخیم بسیار کاربردی است.

انبرقفلی

3. انبر کلاغی

انبر کلاغی یک دسته ثابت و یک دسته متحرک دارد. فک‌های این انبر با توجه به حرکت دسته‌ها در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. فک‌های آن دارای یک آرواره صاف و یک آرواره شیاردار است که برای نگه داشتن سطوح صاف بدون لغزش می‌توانید از آن استفاده کنید.

 4. انبر دم باریک

انواع انبر دم باریک به لحاظ ظاهری و کاربردی تقریبا شبیه به انبر دست‌ها هستند. فک یا آرواره‌های آن‌ها بلند و شیاردار است که از لغزش جلوگیری می‌کنند. اگر در محدودیت‌های حرکتی قرار داشته باشید و یا برای رسیدن به شی مورد نظر، نیاز به فک بلند‌تری داشته باشید، از این انبر استفاده کنید.

از انبر دم باریک برای خم کردن فلزات نازک، لخت کردن و بریدن سیم و… استفاده کنید.

5. انبر دم باریک سرکج

تفاوت این ابزار با دم باریک معمولی در خمیده بودن ابتدای فک آن است.

 6. انبر آرماتور بندی

از این انبر برای کار در آرماتوربندی استفاده کنید. برای بریدن، خم کردن و شکل دادن به مفتول و سیم می‌توانید بیشترین کاربرد را از آن ببینید. این ابزار از دو دسته بلند و دو فک کوتاه و نیم دایره و کلگی تخت تشکیل است.

 7. انبر برش PVC

از دیگر انواع انبر که می‌توانید از آن برای بریدن لوله‌های پی‌وی‌سی استفاده کنید. یکی از فک‌های آن تیغی محرکی و دیگری ثابت است که وظیفه‌اش نگه داشتن لوله می‌باشد.  کاربرد این ابزار را بیشتر در کارهای لوله‌کشی و تاسیساتی می‌توانید ببینید.

 8. انبر سیم چین

از انبر سیم چین فقط یک استفاده می‌شود: لخت کردن یا قطع سیم. بهتر است از این انبر برای نگه داشتن استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است به شی مورد نظر آسیب برساند یا آن را ببرد.

سیم چین

 9. انبر کابل‌بر

برای برش دادن و قطع کردن کابل‌های ضخیم می‌توانید از این انبر استفاده کنید. دو فک تیغه‌ای آن عملیات برش را انجام می‌دهند و بسیار قوی هستند.

 10. انبر سوکت‌زن

از این انبر برای سوکت زدن و اتصال سیم به سوکت استفاده کنید. این ابزار دو دسته ثابت دارد و فک‌های آن تا حد به مشخصی باز می‌شوند. داخل فک‌ها یک دهانه وجود دارد که می‌توانید سوکت را داخل آن بگذارید و با بستن دسته‌ها و قفل شدن فک، اتصال را برقرار کنید. بیشترین کاربرد این انبر را در کارهای مربوط به شبکه و کامپیوتر و کارهای مخابراتی می‌بینید.

 11. انبر دندانپزشکی

انبر دندانپزشکی (فورسپس) از انواع انبرهایی است که برای نگه داشتن یا کشیدن دندان استفاده می‌شود. رایج‌ترین نوع آن‌ها ظاهری شبیه به قیچی دارد و از جنس فولاد کربن تشکیل شده است.

 12. انبر پرس سیم

کار با این ابزار شبیه انبر سوکت‌زن می‌باشد که برای پرس کردن سیم و اتصال آن به یک قطعه مانند سوکت به کار می‌رود. دهانه یا فک آن اندازه‌های معینی برای انواع سوکت‌ها دارد.

 13. انبر فنس

یکی دیگر انواع انبر است که ظاهری شبیه چکش دارد. انبر فنس دو دسته ثابت دارد که می‌توانید داخل فک‌های آن سیم‌هایی با ابعاد مختلف قرار دهید. بیشترین کاربرد این ابزار را در برش دادن سیم می‌توانید ببینید؛ اما برای بیرون کشیدن میخ نیز کاربردی است.

انبر فنس

 14. انبر جوش

کاربرد وسیعی در جوشکاری دارد که مانند سایر انبرها دارای دو دسته ثابت و متحرک است. این انبر در واقع در دسته ابزارآلات جوش و برش قرار می‌گیرد.

 15. انبر اتصال جوش

برای ایجاد اتصال به قطعه جوشکاری از انبر اتصال جوش استفاده کنید. شکل این ابزار شبیه یک گیره است که می‌توانید به آن گیره اتصال بگویید. انبر اتصال جوش انواع مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • F (کشویی)
  • G
  • C
  • جهشی
  • قفل شو
  • دو محور

 16. انبر دست جوشکاری

یکی دیگر از انواع انبر که شبیه انبر دست ترکیبی و انبر دم باریک است. از این انبر در عملیات‌های جوشکاری جهت جلوگیری از پاشش و گرفتن سیم و ضربه زدن بعد از جوشکاری استفاده کنید.

 17. انبر پرچ

یکی دیگر از ابزارهایی که به‌وسیله آن می‌توانید اتصال بین دو قطعه را برقرار کنید. این انبر مدل‌ها و شکل‌های مختلفی دارد که هر کدام از لحاظ ظاهری با یکدیگر متفاوتند؛ اما کل عملیات پرچ کاری را می‌توانید با آن انجام دهید. مدل‌های مختلف انبر پرچ عبارتند از:

  • انبر پرچ ساده: دارای یک دسته‌ ثابت و متحرک
  • انبر پرچ دسته بلند
  • انبر پرچ آکاردئونی: با باز و بسته شدن دسته در محور رفت و برگشتی می‌توانید پرچ‌کاری را انجام دهید.

18. انبر فیلتر

نمونه دیگری از انواع انبرها که می‌توانید از آن در مکانیکی برای باز و بسته کردن انواع فیلترها در سایزهای مختلف استفاده کنید. فک‌های این انبر حدود ۱۲ سانت باز شده و می‌توانند به راحتی فیلتر را در خود نگه دارند.

19. انبر گرومت (سوراخ‌کن)

انبر گرومت شکلی شبیه به انبر پانچ دارد که می‌توانید برای سوراخ کردن برزنت و چسباندن چادرها از آن استفاده کنید.

 20. انبر بوم

این ابزار را بیشتر هنرمندان و مخصوصا نقاشان برای کشیدن و نگه داشتن بوم استفاده می‌کنند. می‌توان گفت نام دیگر این انبر، گیره بوم است. فک‌های این انبر شبیه دو کفه‌اند که پارچه و روکش‌های پلاستیکی را نگه می‌دارند. دسته‌ها و فک‌های این انبر با یک فنر حرکت می‌کنند.

راهنمای خرید انبر

  • نیازها و کاربردها را در نظر بگیرید
  • جنس ساخت انبر را در نظر داشته باشید: انبر‌ها معمولاً از فولاد، آلومینیوم یا آلیاژهای مختلف ساخته می‌شوند.
  • انبری با ابعاد مناسب برای دستتان انتخاب کنید.
  • گزینه‌ای را بخرید که دسته‌هایش پوشش ضد لغزش داشته باشد.
  • طراحی ارگونومیک و قابلیت تنظیم انبر را نیز در نظر بگیرید.
  • تعادل بین کیفیت و قیمت بسیار مهم است.
  • در ابزارفروشی‌های آنلاین قبل از خرید انواع انبر، نظرات کاربران را نیز بخوانید.
  • مطمئن شوید محصول گارانتی مناسبی داشته باشد.

شما می‌توانید با کیفیت‌ترین انواع انبر را از هایپر ابزار مرکزی تاچارا هم به‌صورت حضوری در شیراز و هم به‌صورت آنلاین از طریق وبسایت خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • انواع مته و ابزار های تراشکاری
  • قلاویز

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
error: محتوای محافظت شده!
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!