پمپ باد سایلنت چیست؟
پمپ باد سایلنت و کمپرسور هوا تجهیزاتی هستند که کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارند. در واقع انواع پمپ ها برای سیالات گاز و مایع و کمپرسورها برای گازها مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های باد از نظر عملکرد و کارایی به دو دسته پمپ دینامیکی و جابجایی مثبت تقسیم بندی می شوند و هر یک دارای انواع مختلفی هستند. یکی از رایج ترین و کاربردی ترین کمپرسورهای هوا،پمپ باد سایلنت است.
معرفی پمپ باد سایلنت
پمپ باد سایلنت نوعی پمپ است که مجهز به یک موتور محرک الکتریکی ، بنزینی یا دیزلی بوده و مهم ترین وظیفه آن فشرده سازی گازها و سیالات است. پمپ هایی که موتور بنزینی و دیزلی دارند نسبت به موتورهای الکتریکی حین کار صدای بیشتری را تولید می کنند. روش کار پمپ های باد سایلنت به این صورت است که هوا را در مخزن خود ذخیره نموده و حجم هوا را به مرور زمان افزایش می دهند.
هنگامی که داخل پمپ مخزن،هوا به اندازه کافی زیاد شد پمپ خاموش می شود و دیگر هوایی به داخل آن راه نمی یابد. این هوا تا زمانی که به طور کامل تمام نشود داخل مخزن ذخیره می گردد. در هنگام استفاده از پمپ با تبدیل انرژی پتانسیل به انرژی جنبشی و ورود آن به هوای موجود در مخزن،هوا با سرعت فراوانی از پمپ خارج شده و برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد با کاهش یافتن حجم این هوا ، موتور دستگاه مجددا به شکل خودکار روشن می شود و فشرده سازی هوا در مخزن پمپ صورت می گیرد.
پمپ و کمپرسور چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟
اصلی ترین تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد این است که پمپ ها با مایعات کار می کنند ولی کمپرسورها برای فشرده سازی گازها مورد استفاده قرار می گیرند. بر اساس این تفاوت ها دو عبارت پمپ باد سایلنت و کمپرسور باد سایلنت نیز خیلی به کار برده می شوند. کمپرسور باد سایلنت همان کمپرسور بدون روغن یا اویل فری است و علت نامگذاری آن نیز تا حدودی مربوط به شیوه نگهداری کمپرسور هوا سایلنت می شود. به منظور نگهداری از این نوع کمپرسورها و جلوگیری از خرابی قطعات و کاهش اصطحکاک آن ها باید هر چند مدت یکبار روغن کاری شوند.
مهم ترین تفاوت کمپرسور باد سایلنت بدون روغن با دیگر کمپرسورها در روش روغن کاری آنها است روغن یا همان روان کننده در کمپرسورهای معمولی به اجزای متحرک زده می شود. اما در این کمپرسورها اجزای داخلی از طریق مواد شیمیایی و آلیاژهای مستحکم و مقاومی در برابر استحکاک پوشیده شده اند. از این رو پوشش ذکر شده موجب می شود که کمپرسور طول عمر بالایی داشته باشد و دیگر نیازی به روغن کاری نداشته باشد.
نوع بعدی کمپرسور هوا یخچالی سایلنت است که قطعات آن توسط روغن ، روانکاریمی شوند و مهم ترین تفاوت آنها با دیگر کمپرسورهای روغنی داشتن عملکردی کاملا بدون صدا است. این دستگاه ها هر چند در نگاه اول خیلی متفاوت هستند اما در واقع یکی هستند ولی افراد متخصص در این حوزه به آن کمپرسور باد سایلنت و افراد معمولی به آن پمپ باد سایلنت می گویند. این در حالی است که ویژگی های کاملا مشترکی داشته و هیچگونه تقاوتی با یکدیگر ندارند.
ساختار کلی کمپرسورهای سایلنت یا بی صدا
این کمپرسورها از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به کمپرسورهای معمولی دارند. اما افرادی که با این کمپرسورها خیلی سروکار دارندبه خوبی می توانند آنها را تشخیص دهند. یک کمپرسور سایلنت همانند کمپرسور معمولی مجهز به مخزن،موتور سیلندر و قطعات جانبی است.اما با دقت بیشتر متوجه خواهید شد که در قسمت سیلندر و موتور با یکدیگر تفاوت های ریزی دارند. یکی از مهم ترین تفاوت های کمپرسور سایلنت و معمولی این است که کمپرسور سایلنت دارای تعداد موتور بیشتری است. در واقع در این کمپرسورها به ازای هر 25 لیتر گنجایش مخزن یک موتور استفاده می شود اما در کمپرسورهای معمولی تنها یک موتور مورد استفاده قرار می گیرد.
از دیگر تفاوت های این دو نوع کمپرسور می توان به تعداد سیلندر بیشتر در کمپرسورهای سایلنت اشاره نمود که هر یک از این سیلندرها دارای یک ورودی هوای مخصوص هستند. اما قسمت خروجی هوا ،مخزن و سوئیچینگ مانومتر هر دو دستگاه کاملا مشابه یکدیگر است.
انواع کمپرسور یا پمپ باد سایلنت
پمپ های باد سایلنت موجود در بازار از تنوع بالایی برخوردار هستند زیرا هریک قطعات مختلفی دارند که موجب تمایز آنها از یکدیگر شده است. انواع پمپ باد بدون صدا را از لحاظ تحمل فشار بار می توان به صورت زیر دسته بندی نمود:
.پمپ باد سایلنت با فشار کم
این نوع پمپ باد قادر است که فشار باد با 5 الی 6 بار را تولید کند.
.پمپ باد سایلنت با فشار متوسط
این کمپرسور ها تولید باد با فشاری حدود 7 الی 9 بار را انجام می دهند.
.پمپ باد سایلنت با فشار بالا
این مدل پمپ باد سایلنت قادر به تولید فشاری حدود 10 بار و بیشتر هستند. پمپ باد سایلنت را می توان از لحاظ عملکردی نیز تقسیم بندی نمود که به شرح زیر است:
.پمپ باد تک مرحله ای
یک پمپ بادها به صورت یک مرحله ای هوا را فشرده می سازند.
.پمپ باد دو مرحله ای
این پمپ ها دارای عملکرد بهتری در مقایسه با پمپ بادهای تک مرحله ای هستند و حدود پنج تا سی اسب بخار قدرت دارند. از این رو از فروش بیشتری برخوردارند.
.پمپ باد گریز از مرکز
این مدل پمپ های باد از طریق یک پروانه چرخشی وارد مخزن می شوند و به واسطه فشار انرژی جنبشی را به انرژی پتانسیل تبدیل می کنند.
.پمپ باد پره چرخشی
این کمپرسورها دارای دونوع پیچ بزرگ مارپیچی هستند با ورود هوا توسط کمپرسور به مخزن،این دو پیچ می چرخند و چرخش آنها موجب فشرده سازی هوا می شود.
.پمپ باد سایلنت مدل اویل فری
یکی از کاربردی ترین مدل های پمپ باد بی صدا که از آن در دندانپزشکی استفاده می کنند پمپ بادهای اویل فری هستند. مهم ترین ویژگی این کمپرسورها عدم نیاز به روغن است و می توانند به راحتی عملکرد مطلوبی داشته باشند. در مخزن این پمپ ها به جای روغن،رطوبت وجود دارد و برای آنکه بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند باید هوای اطراف آنها عاری از هر گونه گرد و غبار باشد.
پمپ باد سایلنت یخچالی
از دیگر انواع پمپ باد سایلنت می توان به مدل یخچالی اشاره نمود که کاربردهای فراوانی دارد. این کمپرسورها از طریق موتورهای کولر گازی عمل کرده و مخزن آنها از جنس ورق 3 میل است کمپرسورهای بی صدا یخچالی معمولا در گنجایش 10 لیتر به بالا تولید می شوند. این کمپرسورها با وجود اینکه به روان کاری نیاز دارند اما دارای عملکرد کاملا بیصدایی هستند و از کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
.نظافت خودروها
.جک های بادی بزرگ و کوچک
.نقاشی در سطوح بزرگ و کوچک
.درب بازکن درب های اداره ها و پارکینگ ها
. اسباب بازی های بادی و سایر وسایل شهربازی
.بادگیری لوازم خانگی مانند سشوار یا جاروبرقی
.در دستگاه های هیدرولیک و پنوماتیک
.در صنایع شیرینگ و بسته بندی
.اتوماسیون سیستم های صنعتی و ابزارآلات بادی
مهم ترین کاربردهای پمپ باد سایلنت
خرید پمپ باد (کمپرسور هوا) با توجه به مزایا و کاربردهای گسترده ای که این دستگاه دارد خیلی افزایش یافته است. از مهم ترین کاربردهای پمپ باد سایلنت می توان به موارد زیر اشاره نمود.
.پمپ باد سایلنت شخصی
این مدل پمپ بادهای سایلنت در حجم و ابعاد کوچکی تولید می شوند و عمدتا در مصارف خانگی کاربرد دارند به عنوان مثال برای باد کردن لوازم ورزشی،اسباب بازی های بادی، بادگیری مناطق مختلف منزل، لاستیک اتومبیل و… از این کمپرسورها استفاده می کنند لازم است که اشاره کنیم این پمپ بادهای سایلنت به دلیل قدرت موتور پایینی که دارند گزینه مناسبی برای استفاده در مصارف صنعتی و ساختمانی نیستند.
همچنین به دلیل مخزن کوچکی که دارند در مواردی که حجم کاری زیاد است باید موتور دستگاه دائما روشن باشد تا فشار باد مورد نیاز را تولید کند. این فرآیند موجب کاهش عمر مفید دستگاه می شود پمپ باد سایلنت شخصی دارای حجمی حدود 10 الی 30 لیتر هستند.
.کمپرسور سایلنت ساختمانی
این کمپرسور هوا بی صدا دارای قدرت و مقاومت خیلی بیشتری نسبت به کمپرسورهای شخصی است و به راحتی می توان از آن در پروژه های ساختمانی استفاده نمود. از این پمپ ها معمولا در تعمیرات لوازم نقلیه،رنگ کردن وسایل،تعمیرات جاده ای ، تعمیرات مبلمان و… استفاده می کنندو دارای ظرفیتی حدود 40 الی 150 لیتر هستند.
.پمپ باد سایلنت صنعتی
از پرفروش ترین انواع پمپ باد بی صدا می تواند به پمپ های صنعتی اشاره نمود که به واسطه مخزن خیلی بزرگی که دارند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا از این کمپرسورهای باد سایلنت در صنایع سنگین،صنایع پتروشیمی و ماشین آلات نفتی استفاده می شود. لازم است که اشاره کنیم این پمپ های باد نسبت به سایر مدل ها گران تر هستند. از طرفی به دلیل مخزن خیلی بزرگی که دارند مجهز به چندین موتور هستند. این دستگاه در دو مدل کار با برق تکفاز و کار با برق سه فاز و در حجم مورد نیاز متناسب با نظر مشتریان طراحی و تولید می شوند کمپرسور باد صنعتی با مخازن 150 لیتر به بالا تولید می شوند و دارای هیچگونه محدودیتی از نظر حجم و فشار باد نیستند.
.مزایای پمپ باد سایلنت
در تمامی صنایع و اکثر مشاغل پمپ های باد سایلنت کاربردهای متعددی دارند با توجه به اینکه این دستگاه ها صدای بسیار کمی حین کار تولید می کنند هیچگونه اختلالی در آرامش و آسایش افراد به وجود نمی آورند از این رو به راحتی می توان از آنها استفاده نمود. از مهم ترین مزایای کمپرسور باد بی صدا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
.تولید سروصدا بسیار ناچیز
.طول عمر بالا
.صرفه جویی در مصرف برق
.عدم نیاز به روغن کاری در موتور های الکتریکی
. امکان تعمیر و نگهداری بسیار ساده و آسان
.عدم ایجاد آلودگی
.امکان تعمیر و نگهداری بسیار ساده و آسان
.عدم ایجاد آلودگی
.قابل استفاده در هر شرایط آب و هوایی
. هوای خروجی تمیز و خشک
.در دسترس بودن قطعات یدکی آن
چرا کاهش صدای محیط کار بسیار حائز اهمیت است؟
اکنون که با پمپ باد سایلنت آشنا شدید،نیاز است که بگوییم کم بودن صدای محیط کار بسیار حائز اهمیت است زیرا وجود صدای بلند به صورت طولانی مدت در محیط کار موجب صدمه زدن به حلزون گوش کارکنان و کاهش کیفیت کار آنها می شود. علاوه بر این صدای زیاد کمپرسور حتی می تواند برای پرسنل ضرارتی مانند سردرد، بی خوابی و افزایش فشار خون را در پی داشته باشد.
بنابراین برای کاهش ریسک خطرات احتمالی و افزایش راندمان کار استفاده از کمپرسور باد بی صدا در محیط کار توصیه می شود. لازم است که اشاره کنیم با استفاده از روش تنظیم کمپرسور باد سایلنت و فراهم نمودن یک شرایط مناسب در محیط برای این کمپرسورها می توان ضمن حفظ سلامت کارکنان از مزایای آنها به بهترین شکل ممکن بهره مند شد.
آیا خرید پمپ باد سایلنت برای من انتخاب مناسبی است یا خیر؟
برای پاسخ دهی به این سوال باید ابتدا به این موضوع توجه کنید که به چه نوع و کاربردی از کمپرسورهای هوا نیازمند هستند. در صورتی که بیش از 5 الی 7 بار در ساعت به استفاده از کمپرسور باد نیاز دارید این دستگاه نمی تواند گزینه مناسبی برای کار شما باشد.
مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید میزان کثیفی یا تمیزی محیط کار است. در صورتی که شرایط محیط کار شما به گونه ای است که گرد و غبار زیادی در آن وجود دارد استفاده از این کمپرسور ها را پیشنهاد نمی کنیم.زیرا نمی توانند عملکرد مطلوبی داشته باشند و طول عمر آنها کاهش می یابد.
بنابراین با توجه به ویژگی کمپرسورهای باد سایلنت و نیازهای خود می توانید به خوبی به این نتیجه برسید که خرید این دستگاه می تواند انتخاب هوشمندانه ای برای شما باشد یا خیر.
نکات مهم در خرید پمپ باد سایلنت
هنگام خرید پمپ باد(کمپرسور هوا)باید به نکات و مواردی دقت نمود که از جمله مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
.یکی از اصلی ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید کمپانی و برند تولید کننده کمپرسور باد است در حال حاضر شرکت های خارجی و ایرانی مختلفی مشغول به تولید این محصول هستند سعی کنید کمپرسور را از یک برند معتبر انتخاب نماید.
.از دیگر مواردی که باید به آن توجه داشته باشید حجم یا ظرفیت مخزن کمپرسور باد است که باید کاملا متناسب با نیاز و نوع کار شما باشد.
.نوع کمپرسور باد سایلنت و ویژگی های آن نیز بسیار حائز اهمیت است.
.مقدار نویز کمپرسورها بر اساس دسی بل مشخص می شود. کمپرسورهایی که میزان نویزی بین 40 الی 60 دسی بل دارند در دسته کمپرسورهای سایلنت قرار می گیرند.
.میزان فشار قابل تحمل دستگاه نیز بر اساس بار یا psi مشخص می شوداگر فشار دستگاه کمتراز فشار مد نظر شما باشد موجب کاهش عمر پمپ و خرابی و آسیب دیدن آن می شود.
.علاوه بر موارد ذکر شده باید قدرت و توان دستگاه که بر اساس وات یا اسب بخار تعیین می شود را نیز بررسی کنید.
قیمت پمپ باد سایلنت
یکی از مهمترین مواردی که هنگام خرید پمپ باد سایلنت مطرح می شود قیمت این کمپرسور ها است که در مقایسه به کمپرسورهای معمولی گران تر هستند. البته نسبت به آنها دارای هزینه نگهداری پایین تری هستند و مقرون به صرفه خواهند بود.
فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت پمپ باد بی صدا نقش دارند که از جمله آنها می توان به ظرفیت مخزن کمپرسور،توان و قدرت آن،شرکت تولید کنند، داخلی یا خارجی بودن دستگاه ، کیفیت قطعات، گارانتی و خدمات پس از فروش و لوازم جانبی اشاره نمود. کمپرسورهای هوایی که دارای مخزن بزرگ تری هستند و توسط برندهای معتبر و معروف تولید می شوند نسبت به سایر کمپرسورها دارای قیمت بیشتری هستند. بنابراین ضمن توجه به قیمت پمپ باد باید به ظرفیت و عملکرد آن نیز توجه داشته باشید و آن را متناسب با نیاز خود تهیه کنید.
- هایپر ابزار مرکزی تاچارا
- اسفند 7, 1402
- 69 بازدید