راهنمای خرید کمپرسور باد خانگی
یکی از مهم ترین و اصلی ترین دستگاه هایی که در اکثر صنایع و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد کمپرسورهای باد است پمپ های باد دارای انواع مختلفی هستند و با توجه به ویژگی ها و عملکرد خاصی که دارنددر مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. این کمپرسورها توسط برندهای مختلفی تولید می شوند و هر یک دارای کیفیت و قابلیت های متفاوتی هستند از این رو در هنگام خرید کمپرسور باید بیشتر دقت نمایید تا بتوانید بهترین مدل را متناسب با نیاز کسب و کارتان تهیه کنید.
کمپرسور باد چیست؟
کمپرسور باد دستگاهی است که وظیفه تامین هوای فشرده مورد نیاز انواع تجهیزات بزرگ و کوچک پنوماتیک مانند آچارهای بکس های بادی ،میخ کوب های بادی و…را بر عهده دارد. این دستگاه ها دارای انواع مختلفی هستند و در حجم های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می شوند. پمپ باد به منظور فشرده سازی هوا و گازهای طبیعی،ازت،اکسیژن و دیگر گاز های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه عملکرد کمپرسور هوا
در یک تعریف ساده می توان گفت که پمپ باد،هوا را فشرده و ذخیره سازی می کند تا ان را در اختیار تجهیزاتی که به هوای فشرده نیاز دارند قرار دهد. موتور این دستگاه ها نیروی مورد نیاز خود را از برق یا سوخت دیزلی تامین می کند. نحوه کار این پمپ ها به این صورت است که هوا را داخل محفظه مکش می کنند و با کاهش حجم ان محفظه موجب افزایش فشار هوا می شوند. پس از ان هوای فشرده را داخل مخزن کمپرسور منتقل می کنند.
آزاد شدن هوا با سرعت بالا از پمپ باد بی صدا موجب ایجاد انرژی جنبشی می گردد و از این انرژی در صنایع مختلف استفاده می کنند. از کمپرسورهای هوا کوچک و قابل حمل به منظور باد کردن لاستیک ها استفاده می کنند. کمپرسورهای بزرگ مانند کمپرسورهای رفت و برگشتی عظیم یا توربو کمپرسورها نیز در سیستم های انتقال مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی کمپرسورها به منظور تامین هوای فشرده مورد نیاز ابزارها طراحی و تولید شده اند.
انواع کمپرسور هوا
پمپ باد سایلنت یا همان کمپرسورهای باد دارای انواع مختلفی هستند و هر یک کاربردهای متفاوتی دارند از جمله انواع کمپرسورهای باد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
.کمپرسورهای رفت و برگشتی
این کمپرسورها از رایج ترین انواع کمپرسورها هستند که برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مدل فشرده سازی گاز در یک سیلندر و با حرکت خطی و رفت و برگشتی پیستون داخل ان انجام می شود. نیروی محرکه این دستگاه ها از طریق انواع موتورهای الکتریکی یا توربین های گازی یا بخار تامین می گردد.
.کمپرسورهای روتاری اسکرو
کمپرسورهای روتاری به منظور فشرده سازی هوا،یک روتور هوا را داخل سیلندر می فرستند و در این دستگاه برای سیستم روان کاری از روغن استفاده می شود. در واقع این روغن برای خنک کاری،آب بندی و روانکاری دستگاه به کار می رود. لازم است اشاره کنیم که پیش از خروج هوای فشرده از کمپرسورروتاری باید روغن دستگاه کاملا تخلیه گردد.با اطلاع از روش تنظیم کمپرسور باد می توان این تنظیمات را به خوبی انجام داد.
.کمپرسورهای دینامیک
کمپرسورهای دینامیکی از طریق پروانه چرخان موجب افزایش و کاهش سرعت هوا شده و به اینتربیب فشرده سازی هوا را انجام می دهد. در واقع کاهش سرعت هوا موجب متراکم سازی ان می گردد نوعی از این کمپرسورها بدون روغن هستند و در صنایع حساس عمدتا از انها استفاده می کنند.
.کمپرسورهای سانتریفیوژ
این کمپرسورها که به کمپرسور گریز از مرکز معروف هستند هوای داخل دستگاه را به طور مداوم خنگ و فشرده سازی می نمایند هوا در این دستگاه به طرف بیرون سرعت گرفته و این سرعت از طریق یک دیفیوزر به فشار تبدیل می گردد.این نوع پمپ باد سایلنت می تواند به طور مدام کار کند و در مقایسه با سایر کمپرسورها از هزینه تعمییر و نگهداری کمتری برخوردار است.
.کمپرسور اویل فری
این مدل کمپرسورها دارای طرفداران بسیاری هستند و عمدتا از ان ها در مصارف خانگی و سبک استفاده می کنند. کمپرسورهای روغنی دارای وزن بیشتری نسبت به مدل بدون روغن هستند کمپرسورهای معمولی بدون روغن می توانند گزینه مناسب تری برای استفاده در محیط های تمیز و هوای سرد باشند.
چگونه یک کمپرسور باد خانگی مناسب انتخاب کنیم؟
قبل از خرید پمپ باد بی صدا باید به نکاتی توجه نمایید تا بتوانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید.از جمله فاکتورهایی که باید به انها توجه کنید می توان به موارد زیر اشاره نمود.
.کمپرسور باد تک مرحله ای و دو مرحله ای
یکی از مواردی که در هنگام خرید پمپ باد (کمپرسور هوا) باید به ان توجه داشته باشید تک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن کمپرسور است و باید بررسی کنید که به کدام یک نیاز دارید در ادامه بیشتر به ویژگی های هر یک از این کمپرسور ها می پردازیم.
.کمپرسور باد تک مرحله ای
این مدل پمپ باد تنها یک پیستون دارند و هوا را به داخل استوانه مکش می کنند. پس از ان پیستون هوای حبس شده را فشرده سازی کرده و در مخزن خود ذخیره می کند.این کمپرسورها نسبت به کمپرسورهای دو مرحله ای از قیمت مناسب تری برخوردارند اما در مواردی که به فشار زیاد هوا نیاز باشد نمی توانند چندان کاربردی باشند.
.کمپرسور باد دو مرحله ای
کمپرسورهای باد دو مرحله ای مجهز به دو پیستون جهت تامین فشار هوا هستند و معمولا برای استفاده مداوم و طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو بیشتر شاهد به کار گیری آنها در مشاغل صنعتی هستیم.
.فشارهوا
فشارهوا را با واحد پوند بر اینچ مربع یا psiاندازه گیری می کنند. این دستگاه برای انکه عملکرد مطلوبی داشته باشد باید فشار ان حداقل به 90 psiبرسد. اما نکته ای که وجود دارد این است که برای دستیبابی به این فشار باید دستگاهی را با قابلیت فشار هوای بالاتر را تهیه نمایید. گروهی از کمپرسورهای صنعتی دو مرحله ای هستند و فشار را ابتدا به 90 و سپس به 175 psi می رسانند. اما کمپرسورهای تک مرحله ای خانگی حداکثر دارای فشار 125-135 psi هستند.
.حجم هوا
از دیگر مواردی که در هنگام خرید کمپرسور باد باید به ان توجه نمایید حجم هوا است. پمپ های باد حجم هوای مشخصی را تولید می کنند و این حجم بر اساس واحد فوت مکعب در دقیقه cfm تعیین می شود. حتما باید بررسی کنید که کمپرسور چه حجم بادی را تولید می کند و متناسب با فشار هوا باشد. به عنوان مثال جهت خرید کمپرسور خانگی با فشار هوا 90 الی 125 به حجم هوا 3 الی 4 نیاز خواهید داشت.
.منبع تغذیه دستگاه
کمپرسور هوا سایلنت نیروی مورد نیاز خود را از طریق برق ،گاز و یا بنزین تامین می کند. برای مصارف خانگی کمپرسورهای هوای برقی گزینه مناسب تری هستند.اما در مناطقی که دسترسی به برق وجود ندارد می توان از سایر مدل ها استفاده نمود. کمپرسورهای برقی با ولتاژ 110 الی 120 ولت کار می کنند و مدل هایی که دارای بیش از دو موتور هستند به برق 220 الی 240 ولت نیاز دارند. برای استفاده در محیط داخلی مدل های برقی با توجه به اینکه دودی تولید نمی کنند توصیه می شود. اما مدل های دیزلی با توجه به قدرت بیشتری که دارند بیشتر در صنایع سنگین مورد استفاده قرار می گیرند.
.اسب بخار
قدرت کمپرسور را بر اساس اسب بخار تعیین می کنند و می تواند روش خوبی برای ارزیابی کمپرسور هنگام خرید باشد. معمولا کمپرسورهای صنعتی یا با موتور 5 اسب بخار باد مدار 24 آمپر و ولتاژ220 ولت کار می کنند. اما بیشتر کمپرسورهای خانگی با مدار معمولی 15 آمپر نیاز به ولتاژ 110 ولت دارند و قدرت واقعی آنها حدود 2 اسب بخار است. علاوه بر این کمپرسورهای بادی که دارای موتور بنزینی هستند نسبت به موتور الکتریکی قدرت متفاوتی دارند.
.مخزن کمپرسور هوا
حجم مخزن از دیگر نکاتی است که در هنگام خرید کمپرسور باد سایلنت باید به آن توجه نمود البته اهمیت این فاکتور به اندازه موارد قبلی نیست. مخزن در واقع وظیفه ذخیره سازی هوا دستگاه را بر عهده دارد و اگر خیلی بزرگ باشد حمل و نقل کمپرسور را دشوار می سازد. بهترین حجم مخزن برای کمپرسورهای خانگی 10 الی 30 لیتر و برای کمپرسورهای صنعتی 30 الی 50 لیتر است.
.قیمت کمپرسور باد
یکی دیگر از مواردی که در هنگام خرید کمپرسور هوا باید به ان توجه داشته باشید قیمت این دستگاه است. امروزه تنوع پمپ های باد موجود در بازار خیلی بالااست و این محصول توسط برند های ایتالیایی،چینی،ایرانی و… تولید می شود. از این رو دارای قیمت های متفاوتی هستند. عوامل متعددی در تعیین قیمت کمپرسور باد نقش دارند که از جمله مهم ترین انها می توان به نوع و مدل دستگاه کیفیت، جنس قطعات، برند تولید کننده، گارانتی و خدمات پس از فروش اشاره نمود.لازم است که اشاره کنیم کمپرسور باد برندهای برتر و معتبر در مقایسه با سایر برندها از قیمت بالاتری برخوردار است.
- هایپر ابزار مرکزی تاچارا
- آذر 25, 1402
- 54 بازدید