کار با متر لیزری

آموزش استفاده از متر لیزری

مترهای لیزری، با استفاده از فناوری پیشرفته، ابزاری انقلابی در زمینه اندازه‌گیری ارائه داده‌اند. این ابزارها با داشتن دقت بالا، سرعت عمل بی‌نظیر و سهولت استفاده، جایگزین مناسبی برای روش‌های سنتی اندازه‌گیری مانند مترهای نواری و تلسکوپی هستند. در این مقاله، آموزش کار با متر لیزری را به‌صورت گام‌به‌گام، به همراه تفسیر نتایج آن را آورده‌ایم. از مباحث مقدماتی تا نکات پیشرفته، این مقاله از هایپر ابزار مرکزی تاچارا راهنمای کاملی برای استفاده بهینه از این ابزار دقیق و کارآمد است.

متر لیزری چیست و چگونه کار می‌کند؟

متر لیزری با ارسال یک پرتو لیزر به سمت هدف و اندازه‌گیری زمان بازگشت آن، فاصله تا هدف را با دقت بسیار بالایی محاسبه می‌کنند. در مقایسه با روش‌های سنتی اندازه‌گیری مانند مترهای نواری، این ابزارهای جدید سرعت، دقت و سهولت استفاده را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: انواع متر و کاربردهای آن‌ها

آموزش کار با متر لیزری

آشنایی با مراحل صحیح کار با متر لیزری، دقت و کارایی را افزایش می‌دهد. در این بخش، آموزش گام‌به‌گامی را ارائه کرده‌ایم:

مرحله 1: آماده‌سازی متر لیزری

  • شارژ کردن متر لیزری: مطمئن شوید که متر لیزری به درستی با باتری‌های مناسب شارژ شده است (نوع باتری مورد نیاز را معمولاً می‌توانید در دفترچه راهنمای ابزار پیدا کنید).
  • روشن کردن دستگاه: دکمه روشن/خاموش را فشار دهید تا دستگاه روشن شود. صفحه نمایشگر باید روشن شده و باتری و واحد اندازه‌گیری (مثلاً متر) را نمایش دهد.
  • انتخاب واحد اندازه‌گیری: قبل از شروع اندازه‌گیری، مطمئن شوید که واحد اندازه‌گیری مورد نظر خود را انتخاب کرده‌اید (بسیاری از مترهای لیزری قابلیت انتخاب بین واحدهای اندازه‌گیری مختلف مانند متر، سانتی‌متر، فوت و اینچ را دارند.). این کار معمولاً با فشار دادن دکمه‌ای خاص و انتخاب از طریق منو انجام می‌شود. 

مرحله 2: هدف‌گیری

  • تمیز کردن سطح مورد نظر برای اندازه‌گیری: برای بالاتر بردن دقت اندازه‌گیری، سطحی که قصد به‌دست آوردن فاصله تا آن را دارید باید تمیز و عاری از هرگونه مانع باشد. خاک، گرد و غبار و یا رطوبت می‌تواند بر دقت اندازه‌گیری تاثیر بگذارد.
  • هدف گیری: متر لیزری را به سمت سطح هدف بگیرید. در بسیاری از مدل‌ها، یک نشانگر لیزری کمکی وجود دارد که به شما در هدف‌گیری دقیق‌تر کمک می‌کند. همچنین سعی کنید متر لیزری را به‌صورت عمود بر سطح هدف قرار دهید تا نتیجه دقیق‌تر باشد؛ زاویه‌دار بودن می‌تواند منجر به خطای اندازه‌گیری شود.

مرحله 3: اندازه‌گیری

  • شروع اندازه‌گیری: دکمه اندازه‌گیری (نماد “Measure” یا نمادی مشابه) را فشار دهید. متر لیزری پالس لیزری را ارسال می‌کند و پس از بازگشت آن، فاصله را محاسبه می‌کند. نتیجه اندازه‌گیری به‌صورت دیجیتالی بر روی صفحه نمایشگر نمایش داده می‌شود که شامل واحد اندازه‌گیری انتخاب شده نیز می‌باشد.
  • تکرار اندازه‌گیری: برای اطمینان از دقت اندازه‌گیری، چندین بار این مرحله را تکرار کنید. اگر چندین اندازه‌گیری اختلاف محسوسی با هم دارند ممکن است به دلیل اشکال در هدف‌گیری یا شرایط محیطی باشد.

مرحله 4: خاموش کردن دستگاه

  • دکمه روشن/خاموش را باد دیگر فشار دهید تا دستگاه خاموش شود. این کار به صرفه‌جویی در باتری و افزایش عمر آن کمک می‌کند.
آموزش کار با متر لیزری

تنظیمات متر لیزری

یکی از مواردی که هنگام آموزش کار با متر لیزری باید یاد گرفت، تنظیمات آن است. بسته به مدل و برند دستگاه این تنظیمات می‌تواند متفاوت باشد؛ اما به‌طور کلی به‌صورت زیر است:

1. واحد اندازه‌گ‏یری

متر (m)، سانتی‌متر (cm)، میلی‌متر (mm)، فوت (ft)، اینچ (in) و یا سایر واحدها را قبل از اندازه‌گیری در متر لیزری انتخاب کنید. این واحدها معمولا با یک دکمه یا منوی خاص قابل دسترسی هستند.

2. حالت اندازه‌گیری

بسیاری از مترهای لیزری حالت‌های اندازه‌گیری مختلفی دارند که عبارتند از:

  • اندازه‌گیری فاصله: رایج‌ترین حالت و برای اندازه‌گیری فاصله مستقیم تا یک نقطه
  • اندازه‌گیری مساحت: محاسبه مساحت یک مستطیل یا مربع با اندازه‌گیری دو ضلع متوالی
  • اندازه‌گیری حجم: محاسبه حجم یک مکعب یا مکعب مستطیل، با اندازه‌گیری سه ضلع متوالی
  • اندازه‌گیری پیوسته: اندازه‌گیری مدام فاصله و نشان دادن تغییرات آن بر روی صفحه نمایش (مناسب برای اندازه‌گیری فاصله اشیاء متحرک یا تنظیم دقیق موقعیت اجسام)
  • حالت فیثاغورس: اندازه‌گیری غیرمستقیم فواصل با انجام محاسبات مثلثاتی (برای مثال اندازه‌گیری ارتفاع یک ساختمان با اندازه‌گیری دو فاصله افقی)
  • حالت کمینه/بیشینه: ثبت کمترین و بیشترین فاصله اندازه‌گیری شده در یک بازه زمانی

3. تنظیمات پیشرفته

برخی از مترهای لیزری تنظیمات پیشرفته‌تری نیز دارند که برای تنظیم روشنایی صفحه نمایش در شرایط نوری مختلف و انتخاب بین درجه و رادیان نوعی از انتخاب زبان نمایشگر طراحی شده‌اند. همچنین در برخی مدل‌ها تنظیم تاریخ و زمان نیز وجود دارد.

4. کالیبراسیون

برخی از مترهای لیزری دارای قابلیت کالیبراسیون هستند که باید توسط متخصصان انجام شود. به‌طور معمول، کاربران نیاز به انجام این کار ندارند.

کلام آخر

در این مقاله آموزش کار با متر لیزری ار به‌صورت مرحله‌ای ارائه دادیم؛ ابزاری که در اغلب موارد برای اندازه‌گیری ابعاد داخلی ساختمان استفاده می‌شود. استفاده از این دستگاه در مقایسه با متر نواری، سرعت اندازه‌گیری را تا 70% افزایش و خطای اندازه‌گیری را از ±5 میلی‌متر به ±1 میلی‌متر کاهش خواهد داد. هرچند، در برخی موارد به دلیل وجود موانع، اندازه‌گیری مستقیم امکان‌پذیر نیست و نیاز به استفاده از روش‌های جانبی دارد. به طور کلی، استفاده از متر لیزری به طور قابل توجهی دقت و کارایی پروژه را بهبود می‌بخشد و پیشنهاد می‌شود در پروژه‌های مشابه، از این ابزار دقیق استفاده شود. برای خرید متر لیزری با کیفیت و دوام بالا، می‌توانید به فروشگاه هایپر ابزار مرکزی تاچارا سر بزنید و درکنار انواع خدمات، از ارسال سریع و در کمتر از دوساعت در شیراز نیز بهره‌مند شوید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • انواع مته و ابزارهای تراشکاری
  • قلاویز

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
error: محتوای محافظت شده!
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!